Nem minden devizaalapú autóhitelesnek jár vissza automatikusan pénz


 • Top Céginfó
  már 23, 2015

  Azoknak a devizaalapú autóhiteleseknek, akiknek már lejárt a szerződésük, külön kell kérelmezniük az elszámolást. A jelenleg is élő szerződéssel rendelkezőknek nincs tennivalójuk.

  Nem minden devizaalapú autóhitelesnek jár vissza automatikusan pénz

  Akiknek lezárt szerződésük van, mert végtörlesztettek, vagy letelt a futamidejük, és tartozásukat visszafizették, március 31-ig kérniük kell az elszámolást. Fontos azonban tudni, hogy ez csak a 2004. május 1-je után megkötött szerződésekre és csak magánszemélyekre vonatkozik.
   

  Minden elszámolásban érintett lízingcég, illetve azok jogutódja a meghatározott, 2015. április 30-i határidőig kiküldi az autóhiteleseknek az elszámolásról szóló levelet. lízingügyletekre nem terjed ki a forintosítás.
   

  Azokban az esetekben, amikor még tart a futamidő, vagy felmondták ugyan a szerződést, de a tartozás fennáll, a pénzintézeteknek önként, külön kérés nélkül kell elszámolniuk. Ha valaki mégis bizonytalan és nem tudja, hogy neki visszajár-e pénz, akkor legjobb, ha a bankhoz fordul.

  Ha a szerződések alaki vagy formai hibát tartalmaznak, akkor csak bíróság döntheti el, hogy visszajár-e pénz. Ilyen hibának minősül például, ha az adott ügynök nem volt jogosult a szerződés megkötésére, vagy az adott jogügyletnél a kockázatfeltárás nem történt meg. forrás: hirado.hu